Image
cortoFeCHA 2022: Αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022 | 9 Ιουνίου

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, θα παρουσιάσει τις υποψήφιες και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους των Ισπανικών κινηματογραφικών βραβείων Goya 2022 με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα – Μετρό: Πανεπιστήμιο)

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

19.30

ΑΝΤΕ / YALLA
Carlo D’Ursi, Ισπανία, 2020, 10’

Ο Μούφιντ είναι ένας 14χρονος νεαρός και παίζει ποδόσφαιρο με την παρέα του σε μια περιοχή που την προστατεύει ένα στρατιωτικό drone. Η μπάλα θα καταλήξει πίσω από ένα λοφάκι και ο Μούφιντ θα πάει να την βρει.

FARRUCAS
Ian de la Rosa, Ισπανία, 2021, 18’

Οι Χαντούμ, Φάτιμα, Σέιμα και Σοκάινα είναι 4 έφηβοι από το Ελ Πούτσε, ένα προάστιο της ισπανικής πόλης Αλμερία, οι οποίοι είναι περήφανοι για τις Μαροκινές και Ισπανικές τους ρίζες. Μαζί θα βιώσουν τις πρώτες τους εμπειρίες σε σχολεία εκτός της περιφέρειάς τους, δείγμα των άπορων ζωών τους. Αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τα όνειρά τους. Στα 18α γενέθλια της Φάτιμα, θα δοκιμαστούν οι πεποιθήσεις τους.

MINDANAO
Borja Soler, Ισπανία, 2021, 17’

Η Μαρισόλ, η δήμαρχος μιας πόλης στη Μεσογειακή ακτή της Ισπανίας, περνά τις τελευταίες ώρες ελευθερίας της με την ομάδα της: το δεξί της χέρι στο κόμμα, τους επιχειρηματίες με τους οποίους έχτισε τη μικρή της αυτοκρατορία, και το μεγάλο της έρωτα, Αμπάρο.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ / VOTAMOS
Santiago Requejo, Ισπανία, 2021, 14’

Αυτό που ξεκινάει ως μια απλή συνέλευση πολυκατοικίας, καταλήγει σε ένα ντιμπέιτ για τα όρια της συνύπαρξης.

ΤΟΤΕΜ / TÓTEM LOBA
Verónica Echegui, Ισπανία, 2021, 23’
Βραβείο Goya

Η Εστίμπαλιθ θα δεχτεί την πρόσκληση της φίλης της να έρθει στη γιορτή του χωριού της. Αυτό που θα ξεκινήσει ως ένα ειδυλλιακό ταξίδι θα καταλήξει να είναι εφιάλτης.

Η ΜΑΪΜΟΥ / THE MONKEY
Lorenzo Degl’Innocenti & Xosé Zapata, Ισπανία– Πορτογαλία, 2021, 17’
Βραβείο Goya

Το 1588 ένας ναυαγός από την Ισπανική Αρμάδα συλλαμβάνεται σε μια παραλία της Ιρλανδίας και καταδικάζεται σε θάνατο. Το πρόβλημα είναι ότι ο κρατούμενος είναι μια μαϊμού.