Στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) τη Δευτέρα 22 Μαΐου και την Τρίτη 23 Μαΐου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω:

Δευτέρα 22 Μαΐου

20.15

Το πρόγραμμα προβάλλεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
Συνολική διάρκεια 62’

ANABLANCA (Adi Kutner, Αργεντινή, 2022, 35′)
Η Άνα θα πάρει το μεταμεσονύκτιο λεωφορείο από το Μπουένος Άιρες με προορισμό μια μικρή πόλη στη μέση του πουθενά. Σε μια καφετέρια θα καθίσει δίπλα στην Μπλάνκα, μια μυστηριώδη και ενδιαφέρουσα γυναίκα και οι μοίρες των δύο γυναικών αρχίζουν να διαπλέκονται.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ / VACACIONES (Josemari Martínez, Ισπανία, 2021, 7′)
Η Τερέσα ζητάει από την κόρη της Μαρτίνα να επιλέξει 3 πράγματα να βάλει στη βαλίτσα για να πάνε διακοπές. Η Μαρτίνα, η οποία θα πάει διακοπές για πρώτη φορά, προσπαθεί να μαντέψει τον προορισμό.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ / LA CASA (Israel Medrano, Ισπανία, 2022, 12′)
Σε ένα προάστιο, ένα παντρεμένο ηλικιωμένο ζευγάρι απολαμβάνει την ησυχία του στο σπίτι τους. Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας τους θα αντικρίσουν την αστυνομία μαζί με ένα ζευγάρι και το παιδί τους που ισχυρίζονται πως το σπίτι ανήκει σε αυτούς.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ QUINO / EL SUEÑO DE QUINO (Santiago Erlich, Ισπανία, 2021, 8′)
Ο ερχομός του πρώτου παιδιού αποκαλύπτει τη διαφορά μεταξύ του να αγαπάς και του να αποδέχεσαι το πώς είναι ο κάθε ένας.

Τρίτη 23 Μαΐου

20.00

Το πρόγραμμα προβάλλεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
Συνολική διάρκεια 66’

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΤΕΡΑΤΑ / EL NIÑO QUE RETRATÓ MONSTRUOS (Victor Izquierdo, Ισπανία, 2023, 8′)
Στο τέλος της ζωής του, ο Φρανθίσκο ντε Γκόγια, αναπολεί τους μαύρους πίνακές του στην έπαυλή του στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες.

ΒΕΛΗ / FLECHAS (Imanol Ruiz De Lara, Ισπανία, 2023, 16′)
Η Γκαμπριέλ, η Έμα, η Λέιρε και η Ζόε το σκάνε ένα βράδυ από τα δωμάτιά τους στο οικοτροφείο και περνάνε το βράδυ στο γυμναστήριο. Ένα μυστικό όμως θα ταράξει το βράδυ τους.

ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / UN PASAJE SIN REGRESO (José Gomez De Vargas, Δομινικανή Δημοκρατία, 2022, 20′)
Ο Ρικάντο, ένα πρώην μέλος συμμορίας, προσπαθεί να κρατήσει το γιο του Τζόελ μακριά από τους δρόμους, αλλά ο Τζόελ θα προσπαθήσει να μιμηθεί το παρελθόν του πατέρα του.

ΔΕΜΕΝΕΣ / AMARRADAS (Carmen Córdoba González, Ισπανία, 2022, 10′)
Μητέρα και κόρη είναι δεμένες μια ζωή με έναν άρρηκτο δεσμό.Προτεινόμενο για βραβείο Goya.

ΤΟ ΦΩΣ / LA LUZ (Iago de Soto, Ισπανία, 2021, 13′)
Σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό τον 19ο αιώνα, η Ολάγια και η οικογένειά της ετοιμάζονται για τη βραδιά της «Ανακωχής». Υπάρχει μόνο ένας κανόνας: Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα φως αναμμένο το βράδυ.