Image
Αφιέρωμα στον Arturo Ripstein

Το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα και το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE) θα παρουσιάσει δύο ταινίες του θρυλικού Μεξικανού σκηνοθέτη Arturo Ripstein στην Αθήνα σε δύο ειδικές προβολές την Τετάρτη 1 Ιουνίου και την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο θερινό κινηματογράφο Τριανόν FilmCentre (Κοδριγτώνος 21, Αθήνα).

Ποιος είναι ο Arturo Ripstein;
Ανήκει στη γενιά του Νέου Μεξικανικού Σινεμά, έχει συνεργαστεί με τον Μπουνιουέλ στον “Εξολοθρευτή Άγγελο” και έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Tiempo de morir (1965), το σενάριο το οποίο υπογράφουν οι Gabriel Garcia Marquez και Carlos Fuentes.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

21.15

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤAΣ / EL CASTILLO DE LA PUREZA
Arturo Ripstein, Μεξικό, 1973, 110’

Ένας πατέρας, προκειμένου να προφυλάξει τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του από την κακή επιρροή του έξω κόσμου, τους κρατά απομονωμένους στο σπίτι για 18 ολόκληρα χρόνια.

Είσοδος 3 ευρώ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

21.30

ΚΟΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ / EL LUGAR SIN LÍMITES
Arturo Ripstein, Μεξικό, 1978, 110’

Η «Λα Μανούελα» είναι μια τρανς γυναίκα η οποία έχει έναν οίκο ανοχής με την κόρη της. Η άφιξη του Πάντσο, θα περιπλέξει τις ζωές τους, μιας και θα νιώσει έλξη για τη Λα Μανούελα και θα νιώσει τον «ανδρισμό» του να απειλείται.

*Προβολή στα πλαίσια του Athens Pride Week 2022

Ελεύθερη είσοδος