Image
Προβολές ταινιών μικρού μήκους: cortoFeCHA 2024 | 27 Μαΐου

Στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω:

Δευτέρα 27 Μαΐου

Ώρα: 18:30

Η ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗΣ ΜΕΛΩΔΙΑ / LA MELODÍA TORRENCIAL
José Luis Saturno, Μεξικό, 2022, 7’
Μια πόλη που υποφέρει από μακροχρόνια ξηρασία εμπιστεύεται τη μοίρα της σε έναν περιπλανώμενο μουσικό που έχει τη δύναμη να φέρνει βροχή με τη μουσική του ακορντεόν του.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ, 1989 / VALENTÍN, 1989
David Hebrero, Ισπανία, 2023, 23’
Η Ισαμπέλ ξυπνάει για να ανακαλύψει ότι η μητέρα της έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς και ότι σήμερα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η εφηβεία της θα τελειώσει απότομα.

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ / REGRESO AL ARMARIO
Gerald B. Fillmore, Ισπανία, 2023, 10’
Μετά από δέκα χρόνια συμβίωσης, ο Σεμπαστιάν πρόκειται να εξομολογηθεί στη Λουθία την αλήθεια για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ο Σεμπαστιάν είναι θύμα της κοινωνικής πίεσης και ζούσε διπλή ζωή, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να εξομολογηθεί στη Λουθία ότι είναι ετεροφυλόφιλος. Ήρθε η ώρα να βγει από την ντουλάπα, δηλαδή να επιστρέψει στην ντουλάπα.

ΘΕΪΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ / CUENTAS DIVINAS
Eulàlia Ramon, Ισπανία, 2022, 12’
Προτεινόμενο για βραβείο Goya μικρού μήκους
Η Μόνικα είναι μια φυσιολογική γυναίκα με μια φυσιολογική ζωή και μένει σε ένα φυσιολογικό μέρος. Ωστόσο, μια ωραία μέρα, εξαιτίας μιας ασήμαντης λεπτομέρειας που θα μπορούσε να είχε λυθεί όπως κάθε άλλη προηγούμενη διαφωνία, σκοτώνει τον άντρα της. Ανακαλύπτει το έγκλημα ως υποκατάστατο των αγχολυτικών, την απελευθέρωση από κάθε ηθικολογία.

AZAI
Sara Jael Galvis Vera, Κολομβία, 2023, 18’
Η Αζάι, μια εσωστρεφής έφηβη, και ο ενοχλητικός μικρότερος αδελφός της Αντόνιο περιμένουν με αγωνία την άφιξη των γονιών τους, ενώ περνούν τις διακοπές τους με τους συγγενείς τους. Ο Αντόνιο επιδιώκει να περάσει χρόνο με την Αζάι, αλλά εκείνη τον αποφεύγει συνεχώς καθώς προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι οι γονείς τους παίρνουν διαζύγιο. Ο απογοητευμένος Αντόνιο εξαπολύει έναν οικογενειακό καβγά.

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΔΑ / MALEGRO VERTE
Nüll García, Ισπανία, 2023, 10’
Δύο φίλες ξανασυναντιούνται στην τουαλέτα ενός εμπορικού κέντρου, αφού είχαν να ιδωθούν από την εφηβεία τους. Η μία είναι μια επιτυχημένη λευκή επιχειρηματίας, ενώ η άλλη είναι Ρομά που με δυσκολία τα βγάζει πέρα.