Image
cortoFeCHA 2021 – Δωρεάν online προβολές ταινιών μικρού μήκους

Από τις 24 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA θα δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα ταινίες μικρού μήκους.

Οι ταινίες προβάλλονται στο https://video.fecha.gr/

Οι ταινίες:

Los Bengalas
(David Valero Simón, Ισπανία, 2021, 20’)

Οι “Los Bengalas” είναι μια ορχήστρα που συγκροτήθηκε από 4 συνταξιοδοτημένους φίλους και παίζουν σε φεστιβάλ σε μικρά χωριά τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά φέτος, κάτι έχει αλλάξει.

Υπερπληρότητα
(Alex San Martin, Ισπανία, 2020, 14’)

Δύο άγνωστοι θα περάσουν την ημέρα μαζί, όταν εξαιτίας της υπερπληρότητας της πτήσης τους αναγκάζονται να μείνουν μια παραπάνω μέρα.

Μπλου & Μαλόουν: Αδύνατες Υποθέσεις
(Abraham López, Ισπανία, 2020, 20’)

Η Μπέρτα, μια νεαρή δημοσιογράφος, θα επισκεφθεί το παλιό θέατρο στο οποίο δούλευε η γιαγιά της, το βράδυ πριν την κατεδάφισή του. Θα δει ότι δεν είναι εγκαταλειμμένο όμως.

Η Συνέντευξη
(Ángel M. Pecci, Ισπανία, 2020, 5’)

Η Μαρί Κάρμεν πάει να πιάσει δουλειά στο μπαρ που δουλεύει ο φίλος της ο Ντάνι, πιστεύοντας ότι σίγουρα θα την προσλάβουν. Όταν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη όμως θα μάθει ότι πρέπει να δώσει συνέντευξη στα αγγλικά.

Θείε
(Juan Medina, Μεξικό, 2021, 13’)

Την πρώτη μέρα που θα δουλέψει στα ορυχεία, ο Μαρτίν, ένας υπερόπτης έφηβος, θα μάθει την σημαντικότητα των παραδόσεων και σεβασμού των προγόνων.

Ψυχή Της Αβάνας
(Patricia De Luna , Ισπανία/Κούβα, 2019, 20’)

Εσείς θα πηγαίνατε στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς να πείτε τίποτα σε κανέναν; Η Πάουλα το σκάει στην Κούβα, αφήνοντας πίσω της μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα.

Αυτοί Που Σιωπούν
(Albert Folk, Ισπανία, 2020, 18’)

Μια δικηγόρος με μια περίπλοκη προσωπική ζωή καλείται να υπερασπιστεί έναν νεαρό, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλους δύο ότι πυρπόλησαν μια άστεγη γυναίκα.

Οι Πολωνοί
(Carlos Barba Salva, Κούβα, 2020, 24’)

Αβάνα. Μια μητέρα και μια κόρη θα κάνουν ένα ταξίδι με ένα παλιό πολωνικό Fiat που είναι γνωστά στην Κούβα ως “polaquito”.

Ύποπτοι Πίσω Από Την Κουρτίνα
(Moisés Martín Moreno, Ισπανία, 2020, 13’)

Η Αουρόρα Χάρινγκτον είναι μια συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών και περνάει μια δημιουργική κρίση. Πρέπει να βρει την ιδέα για να γίνει μπεστ-σέλερ το επόμενο βιβλίο της.

Η Σιωπή Του Ποταμού
(Francesca Canepa, Περού, 2020, 14’)

Ο Χουάν είναι ένα αγόρι 9 χρόνων και ζει με τον πατέρα του σε ένα πλωτό σπίτι στον Αμαζόνιο.

Καταφύγιο
(Juan Antonio Moreno, Ισπανία, 2020, 15’)

Ο Ντέστινι δεν θέλει να επιστρέψει, και με την βοήθεια της φίλης του, της Παουλίνα, το σκάνε όσο κοιμούνται όλοι. Τη νύχτα το σκάνε μέχρι να βρουν το καταφύγιό τους.

Το Ραδιόφωνο
(Carlos Novella, Βενεζουέλα, 2021, 14’)

Ένας άντρας προσπαθεί να επιδιορθώσει το ραδιόφωνο που του έχει κρατήσει συντροφιά όλη του την ζωή.

Επιστροφή
(Jonathan Delgado Herrera, Αργεντινή, 2020, 12’)

Ένας μοναχικός άντρας έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δουλεύοντας σε ένα σούπερμαρκετ. Μια νύχτα, μετά από μια ξαφνική επανένωση με τον πατέρα του, η σχέση τους θα δοκιμαστεί.