Image
docuFeCHA 2021 – Δωρεάν online προβολές ντοκιμαντέρ

Από τις 24 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA θα δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα ταινίες ντοκιμαντέρ.

Οι ταινίες προβάλλονται στο https://video.fecha.gr/

Οι ταινίες:

Διαθέσιμες 24.6 – 2.7.2021

Γκαουντί, Ο Αρχιτέκτονας του Θεού
(Marc Petitpierre & Josep Padró, Ισπανία, 2020, 28’)

Μια ιστορία πίστης, υπερνίκησης εμποδίων, πέντε κοσμικών που ξεκίνησαν να αποδείξουν ότι ο Γκαουντί αξίζει έναν την οσιοποίησή του από την Εκκλησία.

Kukama Maestro
(Siwar Peralta, Περού, 2020, 6’)

Ο Ντον Αλεχάνδρο είναι ένας 80χρονος αγγειοπλάστης από το Σάντο Τομάς. Ανήκει στη 2η γενιά των Κουκάμα.

Η Βοσκός
(Joan Alvado, Ισπανία, 2020, 14’)

Η Λάουρα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές και την καριέρα της στη βιολογία και να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό: να γίνει βοσκός.

Saakhelu, Προσφορά Στην Μητέρα Γη
(Mateo Leguizamón, Κολομβία, 2018, 25’)

Κατά τη διάρκεια της σύρραξης στην Κολομβία, οι ιθαγενείς Νάσα ήταν από τους λαούς που υπέφεραν περισσότερο τα τελευταία 50 χρόνια. Οι συγκρούσεις, τους έχουν οδηγήσει στο να ξεχάσουν τις αρχαίες τους παραδόσεις.

Campero
(Francisco Prato, Aníbal Nario, Ουρουγουάη, 2020, 10’)

Ένα ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη των Γκάουτσο στην Ουρουγουάη.

Αναμνήσεις Ενός Παγετώνα
(Adán Ruiz, Μεξικό, 2020, 5’)

Ο τελευταίος παγετώνας στο Πίκο ντε Ορισάμπα, το ψηλότερο βουνό του Μεξικού, κοντεύει να εξαφανιστεί και δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να αποτραπεί το τέλος του.

Διαθέσιμες 1-2.7.2021

Sunú
(Τερέσα Κάμου Γκερέρο, Μεξικό, 2015, 79’)

Μέσα από τα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών καλαμποκιού, η ταινία μας παρουσιάζει ιστορίες ενός απειλούμενου επαρχιακού κόσμου. Ταξιδεύει μέσα στην καρδιά μιας χώρας όπου οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν ελεύθεροι, να δουλέψουν την γη τους και να καλλιεργήσουν τους σπόρους τους και να παραμείνουν πιστοί στις παραδόσεις τους κόντρα σε ένα μοντέρνο κόσμο που τους χρειάζεται αλλά και τους φθονεί.

Νόμος της Ακτής
(Χόρχε Ντίας Σάντσες, Μεξικό, 2016, 75’)

Οι ψαράδες στη νότια ακτή στης Χαλίσκο έχουν εξασκήσει το επάγγελμά τους ελεύθερα για δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια απειλούνται από την ιδιωτικοποίηση των ακτών στην περιοχή τους. Το Σύνταγμα τους δίνει το δικαίωμα, αλλά τίποτα δεν τους εγγυάται ότι θα μπορούν να συνεχίσουν με το επάγγελμά τους. Για να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους και να συνεχίσουν να ζουν από την θάλασσα, παρά τα μεγάλα ρίσκα, θα πρέπει να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν.