Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου – FeCHA θα παρουσιάσει μια σειρά πρωτοποριακών ισπανόφωνων ταινιών μικρού μήκους που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της LGBTQI+ θεματολογίας από το coming out, τον διεμφυλικό γάμο, τον φεμινισμό, την πολυγαμικότητα, το στίγμα του HIV, την τεκνοθεσία κ.α. με το αφιέρωμα «Diversidad» κατά τη διάρκεια του Athens Pride Week.

Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Μετά την προβολή του αφιερώματος «Diversidad» θα ακολουθήσουν προβολές animation από το Animasyros International Animation Festival + Agora με το αφιέρωμα «Animapride»

Οι ταινίες προβάλλονται σε πρώτη πανελλήνια προβολή με ελεύθερη είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ
Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Exile Room
Αθηνάς 12, Αθήνα. Μετρό: Μοναστηράκι

ΩΡΑ: 18.00

Πίσω από Κλειστές Πόρτες / Entre paredes (Ruth Caudeli, Κολομβία, 2017, 19′)
Οι Isabella, Mario και Cristina γνωρίζονται μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών. Θα περάσουν όλοι μαζί το βράδυ και θα αναρωτηθούν: μήπως οι ξένοι μας γνωρίζουν καλύτερα;

Ο Άντρας Όπως τον Ξέρουμε / El macho así entendido (Mónica Negueruela, Ισπανία, 2018, 5′)
Όταν η Raquel θα επιστρέψει σπίτι την περιμένουν άσχημα νέα: το σκυλί της έχει πέσει από το παράθυρο.

Το Συμβόλαιο / El alquiler (Pablo Gómez Castro, Ισπανία, 2017, 17′)
Η ιστορία ενός ζευγαριού που μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών για να υιοθετήσουν στην Ισπανία, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν μια παρένθετη μητέρα, αλλά θα ανακαλύψουν ότι δεν έχουν την καλή σχέση που πίστευαν.

Καπρίτσια / Boutade (Dany Ruz, Ισπανία, 2018, 13′)
Η παραμονή Χριστουγέννων είναι μια ιδανική εποχή για να λυθούν οι παρεξηγήσεις της χρονιάς. Για αυτό το λόγο οι Juan και Luis κάλεσαν τις Tere και Ana.

Αλίσια / Alicia (Javiera Fombona, Βενεζουέλα, 2017, 11′)
Μια νεαρή γυναίκα που ντύνεται σαν την Αλίκη από τη Χώρα των Θαυμάτων δεν έχει νιώσει ποτέ της στοργή και ελπίζει να το νιώσει απόψε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι.

Κάτι Σοβαρό / Algo serio (Nacho Bello, Ισπανία, 2018, 2′)
Η Καναρική πάλη σημαίνει πολλά για την Mayron.

Αντέλα / Adela (Evangelina Montes, Αργεντινή, 2017, 14′)
H Adela είναι μια μοναχική γυναίκα ετών 60 που δουλεύει ως ταμίας σε μια τοπική λέσχη. Περνάει τον περισσότερο καιρό της εκεί με την μοναδική της φίλη την Naomi. Όταν έρθουν τα Χριστούγεννα κάτι θα ξυπνήσει ανάμεσά τους…

Αγάπη & Επανάσταση / A.M.O.R Ante Mucho Odio Revolución (Cardena Florencia, Αργεντινή, 2018, 10′)
Οι Shirley και η Luciana παντρεύονται. Ένας γάμος μεταξύ διεμφυλικών αφήνει έκπληκτη την γειτονιά της La Cumbre στην La Plata.

Το Μυστικό μας / Aunque nos pese (Diego Roma, Ισπανία, 2018, 10′)
Ο Marcos θέλει να γίνει συγγραφέας. Συνήθως πηγαίνει στο πάρκο και αράζει δίπλα στις κούνιες. Ένα απόγευμα θα γνωρίσει τον Pedro.

#P0ZME (Alejandro Rogua, Μεξικό, 2018, 20′)
Ο Miguel φτάνει στην πόλη μετά τον θάνατο του αδερφού του Julio για να μάθει γιατί αυτοκτόνησε. Εκεί θα γνωρίσει τον Angel, τον σύντροφο του αδερφού του.

Το αφιέρωμα «Diversidad» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Diversidad» συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (Europe in my Region), η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους