Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο!

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) επιστρέφει και φέτος στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς, με 15 ισπανόφωνες ταινίες σε πρώτη προβολή, που θα μας κρατήσουν συντροφιά κάτω από τα αστέρια. Έτσι, στην έναρξη την Πέμπτη 8 Ιουνίου, βυθιζόμαστε στο μυστήριο του «Αόρατου Επισκέπτη» -ενός θρίλερ χιτσκοκικών επιρροών- και ρίχνουμε αυλαία την Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον Ρικάρντο Νταρίν και τη βραβευμένη ταινία «Ο Πιλότος».

Στις οκτώ ημέρες που διαρκεί το FeCHA, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη νέα ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, τον κωμικό σουρεαλισμό του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Η Γη και η Σκιά», αλλά και να εκτεθούν στον πάντα επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό της Λατινικής Αμερικής.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το FeCHA φέρνει τον πολυβραβευμένο κινηματογραφικό πλούτο της Ισπανίας, της Αργεντινής, του Μεξικού, του Περού, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Χιλής, του Εκουαδόρ και της Κούβας, στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τρίτη και 13 (!) Ιουνίου, πιστοί στο πνεύμα της ημέρας, αποτίουμε φόρο τιμής στον ισπανικό τρόμο και προβάλλουμε με ελεύθερη είσοδο την κλειστοφοβική ταινία «Το Λαγούμι».

Αμέσως μετά την προβολή της εναρκτήριας ταινίας «Ο Αόρατος Επισκέπτης», θα ακολουθήσει cocktail party στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.

FeCHA
Festival de Cine Hispanófono de Atenas 2017
Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2017

8-15 Ιουνίου 2017
Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας
(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός)

Περιορισμένες κάρτες διαρκείας και εισιτήρια θα προπωλούνται από τις 1/6 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Τιμές εισιτηρίων: Προβολής: 7 ευρώ
Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες-Μικρή Λέσχη Ταινιοθήκης: 5 ευρώ
Κάρτα Διαρκείας: 40 ευρώ